••Kropps församling    Svenska kyrkan
MUSIKGUDSTJÄNSTER och KONSERTER

HÖSTENS MUSIK 2017

Det är fritt inträde till höstens alla musikarrangemang!

Orgelkonsert

Söndag 10 september kl. 17
Frillestads kyrka

Frillestads kyrka gästas av skicklige organisten Mats Hultkvist som under 30 år varit organist i Mariakyrkan i Helsingborg och numera verkar i Johannes kyrka i Malmö. Mats Hultkvist anlitades som expert när Frillestads orgel byggdes och på detta mäktiga instrument ger han nu en orgelkonsert.

Önskepsalmer

Lördag 23 september kl. 14
Mörarps församlingshem

Önska din favoritpsalm och var med och sjung! Vad sägs om ”O store Gud”, ”Härlig är jorden” eller varför inte ”Blott en dag”? Varmt välkomna att sjunga med i härliga psalmer tillsammans med Allsångsgruppen och Björkakören. En skön lördagseftermiddag där vi lyfter taket med härlig sång och njuter av gott kaffe och goda kakor.

Musikkafé

Lördag 30 september kl. 16
Kupan i Påarp

Välkomna att lyssna till Chorus Mix och Carolinas sångelever. Körtoner blandas med solosång och duettsång. Det blir musik från musikalens, operettens och operans värld samt vackra sakrala sånger och folkvisor. Det bjuds på förtäring i pausen, så kom i tid för att försäkra dig om en plats!

Sångare och musiker från bygden

Söndag 15 oktober kl. 17
Frillestads kyrka

Varje år under 22 år har vi kunnat höra talangfulla, unga sångare och musiker från bygden musicera i Frillestads kyrka. I år samlas unga talanger och musikstudenter under ledning av Carolina och Olof Tholander för att framföra ett program med bland annat musikalmelodier och klassiska sånger. Dessutom medverkar ungdomskören Chorus Mix och barnkören Lövmix som leds av Matilda Nordberg.

Musik i allhelgonatid

Fredag 3 november kl. 17
Välluvs kyrka

Vackra solosånger och orgelmusik erbjuds vid denna musikandakt i allhelgonatid. Anna Keller, Matilda Nordberg och Carolina och Olof Tholander framför bland annat tonsättningar av ”Herren är min herde” och ”Pie Jesu”.

Sånger i adventstid

Onsdag 29 november kl. 17
Välluvs församlingsgård

Allsångsgruppen och Björkakören bjuder på ett fint, blandat sångprogram med adventsmusik som får oss att se fram emot julens tid. Det blir också adventskaffe med tillbehör.

Biljettsläpp till julkonserter

Biljetter till luciakonserterna den 9/12 och 10/12 2017 och julkonserterna med Händels ”Messias” den 6/1 och 7/1 2018 i Frillestads kyrka börjar säljas den 27 november, telefon 042-717 00. Mer information kommer!

Svenska kyrkan i Kropps församling

Mer information om våra musikgudstjänster kan ges av:

Organist Olof Tholander, tel. 042-717 62, 072-542 81 98

olof.tholander@svenskakyrkan.se

De flesta musikgudstjänsterna arrangeras i samarbete med studieförbundet SENSUS.

Musikalen "Mose i tiden" framfördes av 100 medverkande!

Se bilder från musikalen "Mose i tiden"!

Orgeln i Frillestads kyrka.

Läs mer om orgeln.

Se tidigare musikaluppsättningar

Se Kropps pastorats tidigare musikaluppsättningar.

Se hela gudstjänstprogrammet.

VÅRA KYRKOR