••Kropps församling    Svenska kyrkan
MUSIKGUDSTJÄNSTER och KONSERTER

MUSIK I SOMMARKVÄLLEN

Här är sommarens alla musikkvällar 2018:

Carolina och Olof

Söndag 17 juni kl. 18
Frillestads kyrka

I Frillestad inleder Carolina och Olof Tholander traditionsenligt sommarmusiken. I många år har de framfört sommarprogram i kyrkorna i södra Sverige och i sommar är Carolina även en av artisterna i ”Kul i juli” i Helsingborg. I Frillestad blir det musik av de klassiska mästarna blandat med ett och annat musikalörhänge. Ett varierat program med sopranröst, orgel och piano.

Pianoafton

Söndag 1 juli kl. 18
Kropps kyrka

Välkommen att höra ett av världens mest berömda pianostycken – den välkända "Månskenssonaten" av Beethoven!

Påarpsbördige Simon Danell avlade förra året sin slutexamen från Kungliga musikkonservatoriet i Haag och har nyligen spelat in en cd-skiva med pianomusik. Han är numera bosatt i Holland, men gästar våra kyrkor med en pianoafton varje sommar med musik av de klassiska mästarna.

I år får vi höra den berömda ”Månskenssonaten” av Beethoven och pianomusik av Liszt, Skrjabin och Chopin. I pausen serveras cider med tilltugg.

Sång, viola, gitarr och piano

Söndag 22 juli kl. 18
Mörarps kyrka

Storbandssångaren Petri Soikkeli framträder tillsammans med Emma och Lars Ljungberg. Med sång, viola, gitarr och piano framförs en varierad repertoar med bland annat ”Himlen är oskyldigt blå” av Ted Gärdestad och ”Whenever God” av Van Morrison. Petri Soikkeli har gjort sig känd som storbandssångare i Frank Sinatra-traditionen och Emma och Lars är frilansande musiker utbildade vid Musikhögskolan i Malmö.

En bukett duetter

Söndag 29 juli kl. 18
Frillestads kyrka

Matilda Nordberg, Nathalie Nygren och Erik Källner bjuder på programmet ”En bukett duetter” där välkända duetter från både musikalscenerna och den klassiska världen framförs med sång, piano och orgel. Vi får bland annat höra duetter från musikalen Kristina från Duvemåla, The Prayer och ”Blomsterduetten” ur operan Lakmé. Matilda påbörjar i höst organistutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö där även Nathalie har blivit antagen till kantorsutbildningen.

Musikaliskt möte

Söndag 5 augusti kl. 18
Välluvs kyrka

Emma Dencker, violin, och Erik Wäcklén, gitarr och piano, musicerar. Tillsammans utvecklar de nya idéer för klassiska verk, visor och folkmusik. Emma är klassiskt utbildad violinist bosatt i Bårslöv medan Erik kommer från Umeå och har sina rötter i pop- och folkmusiken.

Sommarkafé

Onsdag 15 augusti kl. 18.30–21
Vid Mörarps församlingshem

I augusti är det dags för sommarkafé i trädgården vid Mörarps församlingshem. I år blir det ett sommarkafé som äger rum onsdagen den 15 augusti. Vid detta populära arrangemang musicerar traditionsenligt unga talanger från bygden under ledning av Carolina och Olof Tholander.

Vi får höra en rad musikaliska förmågor från Påarp och Mörarp ackompanjerade av husorkestern med Daniel Pålsson på trummor och klockspel, Håkan Wijk på elbas och trumpet och Olof Tholander på klaviaturer. Dessutom framträder Carolina Tholander och som gästartister hörs välkända sångerskorna Emma och Jenny Freij.

Kvällen börjar klockan 18.30 och det blir också allsång, lotterier, andakt och servering av kaffe, kakor och grillad korv. Klockan 21 avslutas kvällen med att flaggan halas medan nationalsången sjungs.

Svenska kyrkan i Kropps församling

Mer information om våra musikarrangemang kan ges av:

Organist Olof Tholander, tel. 042-717 62, 072-542 81 98

olof.tholander@svenskakyrkan.se

De flesta musikgudstjänsterna arrangeras i samarbete med studieförbundet SENSUS.

Se bilder från musikalen "Mose i tiden"!

Orgeln i Frillestads kyrka.

Läs mer om orgeln.

Se tidigare musikaluppsättningar

Se Kropps pastorats tidigare musikaluppsättningar.

Se hela gudstjänstprogrammet.

VÅRA KYRKOR