••Kropps församling    Svenska kyrkan

Mariamusik

söndag 18 mars kl. 14

Hässlunda kyrka

På Jungfru Marie bebådelsedag bjuds traditionsenligt på Mariamusik i Hässlunda kyrka. Kropps vokalensemble, Chorus Mix och barnkörerna Lövsångarna och Lövmix sjunger under ledning av Matilda Nordberg och Carolina Tholander som även hörs som sångsolist. Olof Tholander finns vid klaviaturerna.

Efteråt serveras våfflor på kyrkbacken.

Påskens musik framförs

Långfredagen 30 mars kl. 17
Frillestads kyrka

På långfredagens kväll blandas stilla körsång och orgelmusik med textläsningar. Det blir en musikgudstjänst där Kropps diskantkör och Chorus Mix sjunger under ledning av Carolina Tholander. Olof Tholander spelar orgel. Det blir vackra körsånger, men även orgelmusik av Bach och ur Korsets väg av Dupré.

Välgörenhetskonsert

Söndag 20 maj kl. 17
Frillestads kyrka

Barnkörerna Lövsångarna och Lövmix och ungdomskören Chorus Mix sjunger under ledning av Matilda Nordberg och Carolina Tholander.

Det blir sånger till texter av Astrid Lindgren och konserten ges till förmån för Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Vårkonsert

Söndag 27 maj kl. 17
Frillestads kyrka

Kropps vokalensemble ger en vårkonsert under ledning av Carolina Tholander. Annika Palmqvist spelar flöjt och Olof Tholander orgel och piano. Tillsammans framför de ett vår- och sommarprogram med bland annat ”Den blomstertid nu kommer”, Öhrwalls ”I denna ljuva sommartid” och Åhléns ”Sommarpsalm”. Det blir även Rathbones "Rejoice in the Lord alway", "Lacrimosa" ur Mozarts Requiem och musik ur "Förklädd Gud" av Lars-Erik Larsson.

Programmet innehåller repertoar från körresan till Gotland som äger rum i maj med bland annat framträdande i Visby domkyrka.

Svenska kyrkan i Kropps församling

Mer information om våra musikgudstjänster kan ges av:

Organist Olof Tholander, tel. 042-717 62, 072-542 81 98

olof.tholander@svenskakyrkan.se

De flesta musikgudstjänsterna arrangeras i samarbete med studieförbundet SENSUS.

Se bilder från musikalen "Mose i tiden"!

Orgeln i Frillestads kyrka.

Läs mer om orgeln.

Se tidigare musikaluppsättningar

Se Kropps pastorats tidigare musikaluppsättningar.

Se hela gudstjänstprogrammet.

VÅRA KYRKOR