••Kropps församling    Svenska kyrkan

Välgörenhetskonsert

Söndag 20 maj kl. 17
Frillestads kyrka

Det blir en Astrid Lindgren-konsert med barnkörerna Lövsångarna och Lövmix och ungdomskören Chorus Mix som sjunger under ledning av Matilda Nordberg och Carolina Tholander. Det blir välkända sånger ur filmer som Pippi Långstrump, Madicken och Kalle Blomqvist.

I samband med konserten anordnar vi en insamling till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Vårkonsert

Söndag 27 maj kl. 17
Frillestads kyrka

Kropps vokalensemble ger en vårkonsert under ledning av Carolina Tholander. Annika Palmqvist spelar flöjt och Olof Tholander orgel och piano. Tillsammans framför de ett vår- och sommarprogram med bland annat ”Den blomstertid nu kommer”, Öhrwalls ”I denna ljuva sommartid” och Åhléns ”Sommarpsalm”. Det blir även Rathbones "Rejoice in the Lord alway", "Lacrimosa" ur Mozarts Requiem och musik ur "Förklädd Gud" av Lars-Erik Larsson.

Programmet innehåller repertoar från körresan till Gotland som äger rum i maj med bland annat framträdande i Visby domkyrka.

MUSIK I SOMMARKVÄLLEN

Här är sommarens alla musikkvällar 2018:

Carolina och Olof

Söndag 17 juni kl. 18
Frillestads kyrka

I Frillestad inleder Carolina och Olof Tholander traditionsenligt sommarmusiken. I många år har de framfört sommarprogram i kyrkorna i södra Sverige och i sommar är Carolina även en av artisterna i ”Kul i juli” i Helsingborg. I Frillestad blir det musik av de klassiska mästarna blandat med ett och annat musikalörhänge. Ett varierat program med sopranröst, orgel och piano.

Pianoafton

Söndag 1 juli kl. 18
Kropps kyrka

Påarpsbördige Simon Danell avlade förra året sin slutexamen från Kungliga musikkonservatoriet i Haag och har nyligen spelat in en cd-skiva med pianomusik. Han är numera bosatt i Holland, men gästar våra kyrkor med en pianoafton varje sommar med musik av de klassiska mästarna. I år får vi höra den berömda ”Månskenssonaten” av Beethoven och pianomusik av Liszt, Skrjabin och Chopin. I pausen serveras cider med tilltugg.

Sång, viola, gitarr och piano

Söndag 22 juli kl. 18
Mörarps kyrka

Storbandssångaren Petri Soikkeli framträder tillsammans med Emma och Lars Ljungberg. Med sång, viola, gitarr och piano framförs en varierad repertoar med bland annat ”Himlen är oskyldigt blå” av Ted Gärdestad och ”Whenever God” av Van Morrison. Petri Soikkeli har gjort sig känd som storbandssångare i Frank Sinatra-traditionen och Emma och Lars är frilansande musiker utbildade vid Musikhögskolan i Malmö.

En bukett duetter

Söndag 29 juli kl. 18
Frillestads kyrka

Matilda Nordberg, Nathalie Nygren och Erik Källner bjuder på programmet ”En bukett duetter” där välkända duetter från både musikalscenerna och den klassiska världen framförs med sång, piano och orgel. Vi får bland annat höra duetter från musikalen Kristina från Duvemåla, The Prayer och ”Blomsterduetten” ur operan Lakmé. Matilda påbörjar i höst organistutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö där även Nathalie har blivit antagen till kantorsutbildningen.

Musikaliskt möte

Söndag 5 augusti kl. 18
Välluvs kyrka

Emma Dencker, violin, och Erik Wäcklén, gitarr och piano, musicerar. Tillsammans utvecklar de nya idéer för klassiska verk, visor och folkmusik. Emma är klassiskt utbildad violinist bosatt i Bårslöv medan Erik kommer från Umeå och har sina rötter i pop- och folkmusiken.

Svenska kyrkan i Kropps församling

Mer information om våra musikgudstjänster kan ges av:

Organist Olof Tholander, tel. 042-717 62, 072-542 81 98

olof.tholander@svenskakyrkan.se

De flesta musikgudstjänsterna arrangeras i samarbete med studieförbundet SENSUS.

Se bilder från musikalen "Mose i tiden"!

Orgeln i Frillestads kyrka.

Läs mer om orgeln.

Se tidigare musikaluppsättningar

Se Kropps pastorats tidigare musikaluppsättningar.

Se hela gudstjänstprogrammet.

VÅRA KYRKOR