••Kropps församling    Svenska kyrkan

VÅRENS MUSIK 2019

Kyrkosångernas favoriter

Söndag 10 februari kl. 17

Söndagen den 10 februari bjuds det på kyrkosångernas favoriter vid kvällsgudstjänsten i Frillestads kyrka. Carolina Tholander sjunger omtyckta sånger som ”Herren är min herde”, ”Pie Jesu” och ”Ave Maria” och Olof Tholander spelar orgel.

Körkonsert med passionsmusik

Söndag 3 mars kl. 17

På fastlagssöndagen blir det körkonsert med musik inför påsken med Kropps vokalensemble. På programmet står bland annat "Ave verum corpus" av Mozart och "Jesu bleibet meine Freude" av Bach.

Carolina Tholander leder kören och hörs även som sångsolist. Olof Tholander spelar orgel och piano och framför bland annat musik ur "Jesus Christ Superstar". Dessutom medverkar Lovisa Carnert som sångsolist i "Pie Jesu" av Lloyd Webber.

Inträdet är fritt och efter konserten serveras fastlagsbullar.

Mariamusik

Hässlunda kyrka

Söndag 24 mars kl. 14

På Jungfru Marie bebådelsedag bjuder barnkörerna Lövsångarna och Lövmix och Allsångsgruppen på ett program med Mariamusik i Hässlunda kyrka. Nathalie Nygren och Carolina Tholander är körledare. Efter programmet serveras våfflor på kyrkbacken.

Påskens musik framförs

Långfredag 19 april kl. 17

På långfredagens kväll blandas stilla körsång och orgelmusik med textläsningar. Det blir en musikgudstjänst där Kropps diskantkör sjunger under ledning av Carolina Tholander och Olof Tholander spelar orgel. Det blir vackra körsånger, men även orgelmusik av Bach och ur Korsets väg av Dupré.

Gospelkonsert med nattvard

Björkakyrkan

Söndag 12 maj kl. 17

Björkakören och musiker bjuder på en glädjefylld gospelkonsert med nattvard under ledning av Anna Keller. Man får höra både nyare tongångar och gamla favoriter som ”The Lord Bless Thee” och ”Joyful, Joyful”. Efteråt serveras kvällsfika.

Per Knutsson spelar trummor och Paul Hinz hörs på elbas och kontrabas.

Vårkonsert med ”Förklädd Gud”

Söndag 19 maj kl. 17

Kör, solister och stor orkester framför Lars-Erik Larssons välkända lyriska svit ”Förklädd Gud”, men även highlights från musikaler som ”Jesus Christ Superstar”, ”Josef drömtydaren” och ”Mose i tiden”. Dessutom får vi sjunga in sommaren tillsammans med körerna och orkestern i ”Den blomstertid nu kommer”, ”Idas sommarvisa” och ”Vi är blommor”.

Vi har även lyckats engagera Marianne Mörck som kommer att recitera Hjalmar Gullbergs texter till ”Förklädd gud” under konserten och medverka med kåseri. Artisten och regissören Marianne Mörck har framträtt på ett stort antal teaterscener och medverkat i SVT i bland annat Wallanderfilmerna, Bonusfamiljen och Stjärnorna på slottet.

Vi hör Carolina Tholander, sopransolist, och Martin Rask, barytonsolist. Kropps vokalensemble och en orkester med stråkar, blåsare, pukor, harpa, piano och orgel medverkar under ledning av Olof Tholander. Barnkörerna Lövsångarna och Lövmix sjunger under Nathalie Nygrens ledning och efter konserten serveras cider på kyrkbacken.

Biljetter säljs fr.o.m. 4/3:

På pastorsexpeditionen i Björka:
måndag–torsdag kl. 13–15, telefon 042-717 00

I Kupan i Påarp:

måndagar kl. 14.30–17 och
tisdagar kl. 17.30–20.30.

Biljettpris: 100 kr. Barn 4–12 år: 50 kr.

Gratis för barn 0–3 år som sitter i förälders knä.

Betalning med swish eller kontanter.

Svenska kyrkan i Kropps församling

Mer information om våra musikarrangemang kan ges av:

Organist Olof Tholander, tel. 042-717 62, 072-542 81 98

olof.tholander@svenskakyrkan.se

De flesta musikgudstjänsterna arrangeras i samarbete med studieförbundet SENSUS.

Se bilder från musikalen "Mose i tiden"!

Orgeln i Frillestads kyrka.

Läs mer om orgeln.

Se tidigare musikaluppsättningar

Se Kropps pastorats tidigare musikaluppsättningar.

Se hela gudstjänstprogrammet.

VÅRA KYRKOR