••Kropps församling    Svenska kyrkan

Luciakonserter

Lördag 9 december kl. 16
Söndag 10 december kl. 16 och 18

Lucia nalkas åter, i år med tre konserter! På lördagen står barnkörerna Sångfåglarna, Sångmix och Sånglärkorna, ungdomskören Chorus Mix och Björkakören för sången. På söndagen är det återigen Chorus Mix som sjunger, nu tillsammans med barnkörerna Lövsångarna och Lövmix från Påarp och Kropps diskantkör. Maria Wulff spelar flöjt. Körledare är Anna Keller, Matilda Nordberg och Carolina Tholander.

Vi bjuds på stämningsfulla, traditionella luciasånger som ”Goder afton”, ”Staffansvisa” och ”Så mörk är natten”, men även modernare sånger som Rutters ”Star Carol” och julscenen ur ”Skönheten och odjuret”.

Luciakonserten beräknas vara cirka en timme.

Portarna öppnas 30 minuter före konsertens början.

Biljetter:
Vuxna: 50 kr.
Barn t.o.m. 12 år: Gratis, men alla måste ha en biljett!

Endast kontant betalning!

Biljetter finns fr.o.m. 27/11:

På pastorsexpeditionen i Björka,

telefon 0706-09 73 74.

I Kupan i Påarp på måndagar kl. 14–19 och

på tisdagar kl. 17.30–20.30.

I Mörarps församlingshem på onsdagar kl. 14–17.

Platserna är numrerade.

Julens sånger

Björkakyrkan
Annandag jul 26 december kl. 14

Anna Keller och en av Björkakörens sångare, Disa Hedman, sjunger julens sånger i Björkakyrkan och vid julkaffet i församlingssalen efteråt. Det bjuds på klassiska julsånger som ”Jul, jul, strålande jul”, ”Gläns över sjö och strand” och nyare favoriter som ”Himlen i min famn” och ”Esmeraldas bön”.

Julkonserter
med Händels magnifika ”Messias”

Trettondedag jul 6 januari kl. 17
Söndag 7 januari kl. 17

Under trettondehelgen blir det två julkonserter i Frillestad med solister, körer och orkester! En stor ensemble bestående av Kropps vokalensemble, ungdomskören Chorus Mix, fyra solister och en orkester med 15 musiker bjuder på julmusik. Vi får höra stråkar, flöjter, oboe, trumpeter, pukor och orgel.

Solister är Carolina Tholander – sopran, Johanna Sannefors – alt, Johan Sandberg – tenor och Lars Arvidsson – baryton. Den meriterade Lars Arvidsson har framträtt vid landets alla operahus och även utomlands och gästar nu Frillestad för första gången. För den musikaliska ledningen svarar Olof Tholander.

Julsånger och mäktig Hallelujakör!

Konserten inleds med traditionella julsånger som ”Stilla natt”, ”Gläns över sjö och strand” och ”O, helga natt”.

Därefter får vi lyssna till Händels berömda oratorium ”Messias” med den välkända och mäktiga ”Hallelujakören”. Första delen av verket handlar om Jesu födelse och den framförs i sin helhet. Från del två och tre får vi höra några av de mest kända sångerna.

Konserten beräknas vara två timmar och 45 minuter inklusive en paus på 20 minuter. (Första delen är beräknad till en timme och 30 minuter och andra delen som följer efter pausen till 55 minuter.)

Det blir även klockspel från kyrktornet och i pausen serveras glögg och pepparkakor.

Portarna öppnas klockan 16.30.

Biljetter:
Vuxen: 120 kr.
Ungdom t.o.m. 17 år: 80 kr.

Endast kontant betalning!

Biljetter finns fr.o.m. 27/11:

På pastorsexpeditionen i Björka

telefon 0706-09 73 74.

I Kupan i Påarp

måndag 27/11, 4/12 och 11/12 kl. 14–19

tisdag 28/11, 5/12 och 12/12 kl. 17.30–20.30.

Platserna är numrerade.

Svenska kyrkan i Kropps församling

Mer information om våra musikgudstjänster kan ges av:

Organist Olof Tholander, tel. 042-717 62, 072-542 81 98

olof.tholander@svenskakyrkan.se

De flesta musikgudstjänsterna arrangeras i samarbete med studieförbundet SENSUS.

Musikalen "Mose i tiden" framfördes av 100 medverkande!

Se bilder från musikalen "Mose i tiden"!

Orgeln i Frillestads kyrka.

Läs mer om orgeln.

Se tidigare musikaluppsättningar

Se Kropps pastorats tidigare musikaluppsättningar.

Se hela gudstjänstprogrammet.

VÅRA KYRKOR