••Kropps församling   Svenska kyrkan
Aktuella aktiviteter

Det händer i församlingen

 

 

 

Eftermiddagskaffe i Kupan
 

Välkommen till eftermiddagskaffe i trädgården vid Kupan i Påarp. Vi träffas på torsdagar i augusti klockan 14–16 den 9 augusti och 16 augusti. Vid regn är vi inne i Kupan.

 

 

 

 

 

Hembygdsdag i Mörarp
 

Söndagen den 12 augusti inleds hembygdens dag i Mörarp med gudstjänst i Mörarps kyrka klockan 14. Christian Hersborn medverkar med saxofonspel och efteråt serverar hembygdsföreningen kaffe i vagnsmuseet.
 

 

 

 

 

Sommarkafé i Mörarp
 

I augusti är det dags för sommarkafé i trädgården vid Mörarps församlingshem. I år blir det ett sommarkafé som äger rum onsdagen den 15 augusti. Vid detta populära arrangemang musicerar traditionsenligt unga talanger från bygden under ledning av Carolina och Olof Tholander.

 

Vi får höra en rad musikaliska förmågor från Påarp och Mörarp ackompanjerade av husorkestern med Daniel Pålsson på trummor och klockspel, Håkan Wijk på elbas och trumpet och Olof Tholander på klaviaturer. Dessutom framträder Carolina Tholander och som gästartister hörs välkända sångerskorna Emma och Jenny Freij.


Kvällen börjar klockan 18.30 och det blir också allsång, lotterier, andakt och servering av kaffe, kakor och grillad korv. Klockan 21 avslutas kvällen med att flaggan halas medan nationalsången sjungs.

 

 

 

 

 

Hembygdsdag i Välluv

 

Söndagen den 19 augusti firas hembygdens dag i Välluv. Då inbjuder hembygdsföreningen traditionsenligt till många aktiviteter och servering i och kring museibyggnaderna. Hantverkare och utställare är på plats och museets omfattande samlingar visas. Dagen inleds med friluftsgudstjänst klockan 13 där Carolina Tholander medverkar med solosång.
 

 

 

 

 

Bokliden i Mörarp
 

Vi samlas även till gudstjänst på vårdboendet Bokliden klockan 15.30 tisdagen den 28 augusti.

 

 

 

 

 

Hundpromenader
 

Hundpromenaderna gör ett uppehåll under sommaren och börjar igen den 6 september. Vi samlas då som vanligt vid församlingshemmets parkering klockan 18.
 

 

 

 

 

En stilla stund i vardagen
 

Välkommen till en stunds stillhet i Mörarps kyrka. I en enkel gudstjänst där bönen är i centrum får vi lyfta fram det som är viktigt för oss. Vi samlas i Mörarps kyrka mellan 18.30 och 19 varje onsdag från september månad.

 

 

 

 

 

Lekmannakårens program

 

Lekmannakåren i Kropps församling arrangerar regelbundet församlingsaftnar med trevliga program. Ordförande är Kurt Mellby.

 

Torsdag 13 september kl. 18.30
Församlingsafton i Välluvs församlingsgård. ”25 år i luften”. Flygfotograf Bertil Hagberg visar bilder.

Söndag 23 september kl. 14
Gudstjänst tillsammans i Mörarps kyrka. Josefin Andersson medverkar med sång i kyrkan samt ger oss ett litet sångprogram efter kaffesamkvämet.

Torsdag 11 oktober kl. 18.30
Församlingsafton i Björka församlingsgård. Seniorsingers under ledning av Ylva Thälund bjuder på sång och musik.

Torsdag 8 november kl. 18.30
Församlingsafton i Välluvs församlingsgård. En kväll tillsammans med Anna Kulle Säfstrand, Ingrid Dahlström, Maria Dahlman och Allan Sjöstedt. Vid pianot: Olof Tholander.

 

Torsdag 13 december kl. 18.30

Lekmannakårens julfest i Mörarps församlingshem. Vi sjunger gamla och nya jul- och adventspsalmer. Musikdirektör Göran Elnegård är kvällens gäst.
 

Torsdag 10 januari kl. 18.30
Årsmöte i Kupan i Påarp. Hemlig gäst.
 

 

 

 

 

Luncher i Mörarp
 

måndagar och torsdagar under terminerna klockan 12–13 serveras lunch i Mörarps församlingshem. Klockan 11.45 hålls en andakt.

 

Det är sommaruppehåll för lunchserveringen och den börjar igen torsdagen den 6 september.

 

 

 

 


Präst på Väla
 

torsdagar klockan 11–13 finns vår präst Ingrid Dahlström vid samtalsbänken på Väla köpcentrum. Välkommen du som vill prata!
 

 

 

 

 

Stöd och hjälp
 

Allan Sjöstedt finns tillgänglig för diakonala samtal på tisdagar klockan 9.30–11.30 i Björka församlingsgård. Allan har telefon 042-717 65 och e-post allan.sjostedt@svenskakyrkan.se

 

 

 

 


Försångare vid högmässa
 

Vid våra högmässor blir det alltid extra musikalisk medverkan av försångare eller kör. Tio minuter före högmässans början övas dagens psalmer.

Se gudstjänstschemat.
 

 

 


 

Gravrättsinnehavare söks
 

På vissa gravplatser på våra kyrkogårdar har skyltar satts upp med en uppmaning att kontakta pastorsexpeditionen. För att gravböckerna ska bli ordentligt uppdaterade vill vi komma i kontakt med anhöriga eller andra som känner till något om anhöriga till den/dem som är gravsatta på gravplatsen. Får vi inte kontakt med anhöriga finns risk för att gravplatsen kommer att betraktas som återlämnad till huvudmannen. Det kan medföra att gravanordningen tas bort.
 

 

 

 

 

Höstens aktiviteter
 

Här kan du se vad som händer i höst!

 

Se höstens aktiviteter för vuxna.

 

 

 

 

 

 


Samtalsgrupp
 

Samtalsgruppen ”Möte med Lukas” träffas i Kupan i Påarp på måndagar jämna veckor klockan 9.30–11.30 med start den 3 september. Ledare är Allan Sjöstedt.

 

 

 

 

 

Alfakurs
 

Den 12 september startar vi en Alfakurs för alla som vill lära sig mer om den kristna tron och tillsammans med andra söka svar på livets frågor. Vi kommer att träffas varannan onsdag klockan 18 i Mörarps församlingshem. Kvällen inleds med att vi äter en enkel kvällsmåltid till en kostnad av 40 kronor. Därefter ser vi en kort film eller lyssnar på ett föredrag kring kvällens tema. Efter presentationen av dagens ämne träffas vi för att samtala i mindre grupper.
Alfakursen är en introduktionskurs i kristen tro och kommer från början från England, men är nu spridd över hela världen. På 1990-talet kom Alfakurserna till Sverige och finns nu i många olika kyrkor och samfund.
 

Intresseanmälan till Allan Sjöstedt, allan.sjostedt@svenskakyrkan.se telefon 042-717 65 eller till Maria Dahlman, maria.dahlman@svenskakyrkan.se

telefon 042-717 35.

 

 

 

 


 

Dialogen
 

Dialogen är för dig som tidigare varit med i katekumenatet. Vi träffas varannan onsdagskväll i Mörarps församlingshem. Ledare är Maria Dahlman.
 

Ledare: Maria Dahlman
 

 

 

 


Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp
 

Välkommen till Kyrkans kvällsgrupp i Mörarps församlingshem! Vi träffas igen måndagen den 10 september klockan 19 och därefter på måndagar udda veckor. Vad händer i Kvällsgruppen? Kom och se! Titta gärna in och ha trevligt tillsammans med oss!

Kontaktperson: Elisabet Hersborn, telefon 042-710 26.

 

 

 

 


 

Frillestads kyrkliga syförening
 

Frillestads kyrkliga syförening träffas följande torsdagar klockan 18.30–20.30 i Kupan i Påarp: den 6 september, 4 oktober och 29 november.

 

Vi handarbetar, pratar, trivs och gör ibland någon utflykt.

 

Kontaktperson är Eva Mellby, telefon 042-22 79 21.

 

 

 

 


Besöksgruppen
 

Många längtar efter att någon ska komma och hälsa på. Vi i besöksgruppen går hem till den som vill träffa en medmänniska för en stunds gemenskap. Om du vill få besök eller om du vill vara med i besöksgruppen är du välkommen att höra av dig till Maria Dahlman, telefon 042-717 35.

 

Gruppen träffas i Mörarps församlingshem en tisdag i månaden klockan 9.30.

 

 

 

 

 

Våra körer

 

Välkommen att vara med i någon av våra körer. Läs mer.

 

 

 

 

 

Alla våra barngrupper

 

Välkommen till våra barngrupper i höst. Se alla grupper och tider.

 

 

 

 

Grupper för vuxna

Läs mer!

 

 

 

 

Våra gudstjänster

 

Se programmet!

 

 

 

 

Mer musik!

Se musik i våra kyrkor!

 

 

 

 

 

Våra arrangemang sker i samarbete med studieförbundet Sensus.

 

 

 


 

 

  KYRKTAXI

 

Regler för Kyrktaxi


Kyrktaxi kan beställas för skjuts till alla sammankomster under "Gudstjänster och musik" (gudstjänster, musikgudstjänster och konserter i vår församling).

Läs här!

 

Kyrktaxi kan också beställas till sammankomster med Lekmannakåren i Kropps församling.

 

Detta innebär alltså att kyrktaxi  inte bekostas av församlingen för resor till andra arrangemang – såsom öppen gemenskap, allsångskvällar, luncher, samtalsgrupper och liknande.


Beställ gärna kyrktaxi dagen innan!

 

Till Mörarp, Hässlunda, Välluv, Frillestad, Kupan i Påarp, Kropp och Björka:

Ring Taxi Helsingborg,

telefon: 042-180 200.

 

 

 

 

 

  VÅRA FÖRSAMLINGSHEM

 

Mörarps församlingshem

Adress: Brandmansgatan 3 i Mörarp

 

Björka församlingsgård

Adress: Merkuriusgatan 215, Ödåkra

 

Kupan i Påarp

Adress: Lokföraregatan 20 C i Påarp

 

Välluvs församlingsgård

Adress: Välluvsvägen 24, Påarp

 

Frillestads församlingshem

Adress: Frillestadsvägen 215, Påarp

 

 

 

 

  VÅRA KYRKOR

 

Mörarps kyrka

Adress: Brandmansgatan 3, Mörarp

 

Hässlunda kyrka

Adress: Gamla Tågarpsvägen 283, Mörarp

 

Kropps kyrka

Adress: Kropps kyrkväg 36, Mörarp

 

Björkakyrkan

Adress: Merkuriusgatan 215, Ödåkra

 

Välluvs kyrka

Adress: Välluvsvägen 24, Påarp

 

Frillestads kyrka

Adress: Frillestadsvägen 215, Påarp

 

 

 

 

 
   Kropps kyrka Björkakyrkan Mörarps kyrka Hässlunda kyrka Välluvs Kyrka Frillestads kyrka Kupan i Påarp
Kropps församling, Lunds stift, Postadress/besöksadress: Merkuriusgatan 215, 254 72 ÖDÅKRA     Telefon: 042-717 00
E-post:
kropps.forsamling@svenskakyrkan.se