••Kropps församling   Svenska kyrkan
Aktuella aktiviteter

Det händer i församlingen

 

 

 

Lekmannakårens program

 

Lekmannakåren i Kropps församling arrangerar regelbundet församlingsaftnar med trevliga program. Ordförande är Kurt Mellby.

 

Torsdag 8 november kl. 18.30
Församlingsafton i Välluvs församlingsgård. En kväll tillsammans med Anna Kulle Säfstrand, Ingrid Dahlström, Maria Dahlman och Allan Sjöstedt. Vid pianot: Olof Tholander.

 

Torsdag 13 december kl. 18.30

Lekmannakårens julfest i Mörarps församlingshem. Vi sjunger gamla och nya jul- och adventspsalmer. Musikdirektör Göran Elnegård är kvällens gäst.
 

Torsdag 10 januari kl. 18.30
Årsmöte i Kupan i Påarp. Hemlig gäst.

 

 

 

 

 

Kyrkbio i Mörarp

 

Under hösten öppnar vi upp Mörarps kyrka vid tre tillfällen för Kyrkbio. Vi visar filmer med olika teman och budskap och vid varje tillfälle bjuder vi på popcorn och dricka.

(Barn under nio år kommer i vuxet sällskap.)

 

Fredag 9 november kl. 18: "Coco" (2017)

 

Fredag 7 december kl. 18: "Astrid Lindgrens jul" (1999)

 

 

 

 

 

Högmässa, barnkör och avtackning

 

På söndag den 11 november klockan 11 blir det högmässa i Välluvs kyrka med sång av barnkörerna Lövsångarna och Lövmix. Anna Kulle Säfstrand leder högmässan, Nathalie Nygren är barnkörledare och Matilda Nordberg är kantor.

 

Efter högmässan blir det avtackning av Matilda Nordberg som slutar efter tre år som barnkörledare och kantor i församlingen. Matilda studerar på organistutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö.

Klockan 17 blir det även en kvällsgudstjänst i Kropps kyrka som leds av Ingrid Dahlström. Olof Tholander är organist.
 

 

 

 

 

Soppa och mat i Kupan i Påarp
 

Välkommen till soppa eller mat i Kupan i Påarp följande måndagar i jämna veckor klockan 12–13:

 

12/11: Soppa.
26/11: Mat.

 

Lunchen inleds med andakt.

 

 

 

 

 

Eftermiddagskaffe i Björka
 

Välkomna till en stunds gemenskap med en kopp kaffe med dopp.


I Björka församlingsgård träffas vi måndagen den 3 september klockan 14. Vi får då lyssna till ”Gott och blandat” med Bengt Olsson och Ingvar Stendahl. En eftermiddag med mycket musik.


Måndagen den 8 oktober får vi besök av prosten Sune Karlsson som kommer att tala kring ämnet ”Bilder och symboler”.


Vid höstens sista eftermiddagskaffe den 12 november visar Ulrik Alm bilder och berättar om en bit av Afrika ”Luangwa – vildmark och en by i Zambia.”

 

Alla eftermiddagskaffe börjar klockan 14 och varar i cirka två timmar.

 

 

 

 

 

Messy Church
 

En enkel vardagsgudstjänst med kvällsmat och pyssel blir det följande tisdagar klockan 17.30–19.30: den 13 november i Björka församlingsgård.

 

 

 

 

 

Skönheten, odjuret …
 

Söndag 18 november kl. 17
Frillestads kyrka


En musikalisk föreställning med musik från ”Skönheten och odjuret” och lite till. Vad sägs om att möta Belle, operagarderoben, tekoppen, odjuret och alla de andra i en konsert i härliga, fartfyllda kostymer, välklingande teatertoner och smäktande utspel, allt ifrån musikalen ”Skönheten och odjuret”. Välkomna att uppleva vad denna musikal kan föra med sig för kyrkligt budskap ut i vår vardag. Hade det inte varit skönt att få bli förvandlad, om än bara för en dag?
 

Följ med och dras in i ett mästerligt musikäventyr, när solister och körsångare från Lövmix, Chorus Mix och Kropps vokalensemble gör sin variant av denna musikal på sitt alldeles egna sätt! Vid rodret: Carolina Tholander.

 

 

 

 


Bokliden i Mörarp
 

På vårdboendet Bokliden i Mörarp firas gudstjänster klockan 15.30 den 20 november.

 

 

 

 


Allsångskväll
 

Kom och sjung med Eva och Kurt Mellby med gäster. Följande onsdagar klockan 18–20 blir det allsång: den 21 november i Kupan i Påarp och den 4 december i Mörarps församlingshem (Birgitta Persson är gäst).

 

 

 

 

 

Eftermiddagskaffe i Påarp
 

Välkomna till en stunds gemenskap med en kopp kaffe med dopp.

 

I Kupan i Påarp träffas vi följande fredagar:
 

Fredagen den 23 november kommer Eva och Kurt Mellby att sjunga, spela och visa bilder på temat ”Året i helg och söcken.”


Alla eftermiddagskaffe börjar klockan 14 och varar i cirka två timmar.

 

 

 

 


Julmarknad i Mörarp
 

Lördagen den 24 november klockan 14 inbjuder Kyrkans kvällsgrupp till julmarknad i Mörarps församlingshem. Det blir underhållning av barnkörerna i Mörarp, kaffeservering, lotterier och auktion.
 

 

 

 

 

Luncher i Mörarp
 

måndagar och torsdagar under terminerna klockan 12–13 serveras lunch i Mörarps församlingshem. Klockan 11.45 hålls en andakt.

 

Se matsedeln.

 

 

 

 

 

Hundpromenader
 

Klockan 18 varje torsdag går vi på promenad i Mörarp, samlingspunkt är församlingshemmets parkering. Vi går i långsam takt i ungefär en timme. Promenaderna vänder sig till alla som vill ha sällskap på sin kvällsrunda. Att promenera tillsammans ger både gemenskap och trygghet. Alla är välkomna att promenera med oss – med eller utan hund.

 

 

 

 

 

En stilla stund i vardagen
 

Välkommen till en stunds stillhet i Mörarps kyrka. I en enkel gudstjänst där bönen är i centrum får vi lyfta fram det som är viktigt för oss. Vi samlas i Mörarps kyrka mellan 18 och 18.30 varje onsdag från september månad.

 

 

 

 


Präst på Väla
 

torsdagar klockan 11–13 finns vår präst Ingrid Dahlström vid samtalsbänken på Väla köpcentrum. Välkommen du som vill prata!
 

 

 

 

 

Stöd och hjälp
 

Allan Sjöstedt finns tillgänglig för diakonala samtal på tisdagar klockan 9.30–11.30 i Björka församlingsgård. Allan har telefon 042-717 65 och e-post allan.sjostedt@svenskakyrkan.se

 

 

 

 


Försångare vid högmässa
 

Vid våra högmässor blir det alltid extra musikalisk medverkan av försångare eller kör. Tio minuter före högmässans början övas dagens psalmer.

Se gudstjänstschemat.
 

 

 


 

Gravrättsinnehavare söks
 

På vissa gravplatser på våra kyrkogårdar har skyltar satts upp med en uppmaning att kontakta pastorsexpeditionen. För att gravböckerna ska bli ordentligt uppdaterade vill vi komma i kontakt med anhöriga eller andra som känner till något om anhöriga till den/dem som är gravsatta på gravplatsen. Får vi inte kontakt med anhöriga finns risk för att gravplatsen kommer att betraktas som återlämnad till huvudmannen. Det kan medföra att gravanordningen tas bort.
 

 

 

 


Samtalsgrupp
 

Samtalsgruppen ”Möte med Lukas” träffas i Kupan i Påarp på måndagar jämna veckor klockan 9.30–11.30 med start den 3 september. Ledare är Allan Sjöstedt.

 

 

 

 

 

Alfakurs
 

Den 12 september startar vi en Alfakurs för alla som vill lära sig mer om den kristna tron och tillsammans med andra söka svar på livets frågor. Vi kommer att träffas varannan onsdag klockan 18 i Mörarps församlingshem. Kvällen inleds med att vi äter en enkel kvällsmåltid till en kostnad av 40 kronor. Därefter ser vi en kort film eller lyssnar på ett föredrag kring kvällens tema. Efter presentationen av dagens ämne träffas vi för att samtala i mindre grupper.
Alfakursen är en introduktionskurs i kristen tro och kommer från början från England, men är nu spridd över hela världen. På 1990-talet kom Alfakurserna till Sverige och finns nu i många olika kyrkor och samfund.
 

Intresseanmälan till Allan Sjöstedt, allan.sjostedt@svenskakyrkan.se telefon 042-717 65 eller till Maria Dahlman, maria.dahlman@svenskakyrkan.se

telefon 042-717 35.

 

 

 

 


 

Dialogen
 

Dialogen är för dig som tidigare varit med i katekumenatet. Vi träffas varannan onsdagskväll i Mörarps församlingshem. Ledare är Maria Dahlman.
 

Ledare: Maria Dahlman
 

 

 

 


Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp
 

Välkommen till Kyrkans kvällsgrupp i Mörarps församlingshem! Vi träffas igen måndagen den 10 september klockan 19 och därefter på måndagar udda veckor. Vad händer i Kvällsgruppen? Kom och se! Titta gärna in och ha trevligt tillsammans med oss!

Kontaktperson: Elisabet Hersborn, telefon 042-710 26.

 

 

 

 


 

Frillestads kyrkliga syförening
 

Frillestads kyrkliga syförening träffas följande torsdagar klockan 18.30–20.30 i Kupan i Påarp: den 6 september, 4 oktober och 29 november.

 

Vi handarbetar, pratar, trivs och gör ibland någon utflykt.

 

Kontaktperson är Eva Mellby, telefon 042-22 79 21.

 

 

 

 


Besöksgruppen
 

Många längtar efter att någon ska komma och hälsa på. Vi i besöksgruppen går hem till den som vill träffa en medmänniska för en stunds gemenskap. Om du vill få besök eller om du vill vara med i besöksgruppen är du välkommen att höra av dig till Maria Dahlman, telefon 042-717 35.

 

Gruppen träffas i Mörarps församlingshem en tisdag i månaden klockan 9.30.

 

 

 

 

 

Våra körer

 

Välkommen att vara med i någon av våra körer. Läs mer.

 

 

 

 

 

Alla våra barngrupper

 

Välkommen till våra barngrupper i höst. Se alla grupper och tider.

 

 

 

 

Grupper för vuxna

Läs mer!

 

 

 

 

Våra gudstjänster

 

Se programmet!

 

 

 

 

Mer musik!

Se musik i våra kyrkor!

 

 

 

 

 

Våra arrangemang sker i samarbete med studieförbundet Sensus.

 

 

 


 

 

  KYRKTAXI

 

Regler för Kyrktaxi


Kyrktaxi kan beställas för skjuts till alla sammankomster under "Gudstjänster och musik" (gudstjänster, musikgudstjänster och konserter i vår församling).

Läs här!

 

Kyrktaxi kan också beställas till sammankomster med Lekmannakåren i Kropps församling.

 

Detta innebär alltså att kyrktaxi  inte bekostas av församlingen för resor till andra arrangemang – såsom öppen gemenskap, allsångskvällar, luncher, samtalsgrupper och liknande.


Beställ gärna kyrktaxi dagen innan!

 

Till Mörarp, Hässlunda, Välluv, Frillestad, Kupan i Påarp, Kropp och Björka:

Ring Taxi Helsingborg,

telefon: 042-180 200.

 

 

 

 

 

  VÅRA FÖRSAMLINGSHEM

 

Mörarps församlingshem

Adress: Brandmansgatan 3 i Mörarp

 

Björka församlingsgård

Adress: Merkuriusgatan 215, Ödåkra

 

Kupan i Påarp

Adress: Lokföraregatan 20 C i Påarp

 

Välluvs församlingsgård

Adress: Välluvsvägen 24, Påarp

 

Frillestads församlingshem

Adress: Frillestadsvägen 215, Påarp

 

 

 

 

  VÅRA KYRKOR

 

Mörarps kyrka

Adress: Brandmansgatan 3, Mörarp

 

Hässlunda kyrka

Adress: Gamla Tågarpsvägen 283, Mörarp

 

Kropps kyrka

Adress: Kropps kyrkväg 36, Mörarp

 

Björkakyrkan

Adress: Merkuriusgatan 215, Ödåkra

 

Välluvs kyrka

Adress: Välluvsvägen 24, Påarp

 

Frillestads kyrka

Adress: Frillestadsvägen 215, Påarp

 

 

 

 

 
   Kropps kyrka Björkakyrkan Mörarps kyrka Hässlunda kyrka Välluvs Kyrka Frillestads kyrka Kupan i Påarp
Kropps församling, Lunds stift, Postadress/besöksadress: Merkuriusgatan 215, 254 72 ÖDÅKRA     Telefon: 042-717 00
E-post:
kropps.forsamling@svenskakyrkan.se