BJÖRKAKYRKAN

Björkakyrkan är församlingens yngsta kyrka.

Björkakyrkan

Björkakyrkan är församlingens yngsta kyrka och den invigdes 1991.

Björkakyrkan är belägen på Merkuriusgatan 215 i Björkaområdet nära Väla centrum. Byggnaden, som invigdes 1991, inrymmer både kyrksal och församlingsgård. Kyrksalen rymmer cirka 70 personer.

Arkitekt Sulev Krämer, Ängelholm, har ritat kyrkan och församlingsgården efter temat "Den öppna famnen". Ett vackert korfönster med samma tema har framställts av konstnären Tomas Nordbäck, Helsingborg.

2011 firade kyrkan 20-årsjubileum.

I februari 2012 flyttade pastorsexpeditionen in i en del av församlingsgården som finns i samma byggnad.

Björkakyrkan är församlingens yngsta och invigdes 1991. Klicka på bilderna för att se dem större.

I Björka finns både kyrksal och församlingslokaler i samma byggnad. Från 2012 finns även pastorsexpeditionen här.

Korfönstret med temat "Den öppna famnen" har framställts av Tomas Nordbäck, Helsingborg.

I Björkakyrkan finns en träskulptur av Stig Carlsson – "Den öppna famnen".

Björkakyrkan

Adress: Merkuriusgatan 215, Ödåkra

Björkakyrkan rymmer 60 personer, men skjutdörrar kan öppnas upp till församlingssalen som även den rymmer 60 personer.